Аграрії втратять 1,4 млрд гривень після вступу України до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії втратять 1,4 млрд гривень після вступу України до СОТ

Аграрний ринок
222
Перший заступник міністра аграрної політики України Юрій Лузан заявив, що 1,4 млрд гривень втратять аграрії у випадку прийняття Верховною Радою змін у нарахуванні податку на додану вартість у зв'язку із вступом України до СОТ.
"Україна прийняла зобов'язання перед СОТ привести у відповідність оподатковування, але введення 20% ПДВ спричинить втрати для аграріїв. Ця сума, за підрахунками Податкової, Мінфіну та нашого міністерства, складе 1,4 млрд гривень втрат для агровиробників", - сказав Лузан.
За його словами, у випадку прийняття Верховною Радою даного законопроекту, він набуде чинності з 1 квітня. Законопроект передбачає зміни в дотаціях на тваринницьку продукцію (молоко, м'ясо) і зміни ПДВ.
"У цьому випадку втрати аграріїв планують компенсувати за рахунок дотацій із загального фонду державного бюджету, однак у період до одержання компенсації аграрії будуть залишатися без оборотних коштів. Незалежні експерти вважають, що при використанні дотації виробникам м'яса та молока буде багато "кривих" схем, таких як несвоєчасна оплата населенню, тобто багато переробних підприємств використають ПДВ у своїх цілях", - сказав заступник міністра.
Раніше міністр аграрної політики Юрій Мельник заявив, що допускає проблеми в українській цукровій, молочній і овочевій галузях сільського господарства після вступу України до Світової організації торгівлі.
Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк відзначив, що для України важливий вступ Росії до Світової організації торгівлі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас