Експерт: ЄС не буде розглядати питання безвізового режиму для України раніше 2015-2017 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: ЄС не буде розглядати питання безвізового режиму для України раніше 2015-2017 рр.

102
ЄС не буде розглядати питання безвізового режиму для України раніше 2015-2017 р.
Таку думку висловив РБК-Україна керівник МГО "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Едуард Багіров, коментуючи заяву міністра закордонних справ України Огризка про те, що Україна до 2012 р. може звернутися до ЄС із питанням про безвізовий режим.
На думку Багірова, звертання до ЄС із таким проханням в 2012 р., під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату з футболу Євро-2012, ніяк не прискорить процедуру розгляду такого питання, так само як і вступ України в НАТО або СОТ.
"ЄС розглядає наших громадян як конкурентів у сфері робочої сили, які можуть створити певні економічні проблеми, - вважає Багіров. - Тому ЄС буде чекати, поки ми не станемо країною з розвиненою економікою та правовою ситуацією, що відповідає рівню європейських стандартів. Отоді ми на правах партнерів можемо звернутися до ЄС із питанням безвізового режиму".
У цей час ЄС аналізує ситуацію після входження в Шенгенську зону нових країн, і повинен минути час, щоб ЄС прийшов до якогось рішення по цих країнах, перш ніж туди запрошувати нових членів, відзначив експерт.
"В 1985 р. у Люксембурзі збиралися представники п'яти країн світу для підписання Шенгенської угоди про вільне переміщення товарів і послуг, і тільки через 10 років угода була ратифікована, - пояснив Багіров. - Зважаючи на те, що Україна мусує питання безвізового режиму лише останні 2-3 роки, і з огляду на ставлення чиновників ЄС до цього питання, можна прогнозувати довгий шлях його вирішення".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас