Більшість українських олійних підприємств перебувають на межі зупинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українських олійних підприємств перебувають на межі зупинки

Аграрний ринок
273
У цей час практично всі олійні підприємства України перебувають на межі зупинки. Про це 1 лютого кореспондентові АПК-Інформ заявив генеральний директор асоціації "Укроліяпром" Степан Капшук.
"3 -5 днів, максимум через тиждень підприємства можуть зупинитися", - сказав він.
Причиною подібного припущення гендиректор асоціації назвав ту обставину, що починаючи з 24 січня ц. р. всі регіональні митниці України вимагають підтвердження відповідності експортованої соняшникової олії вимогам УКТ ЗЕД.
С. Капшук уточнив, що зазначені аналізи можуть проводитися винятково в лабораторіях, створених при митниці, при цьому термін перевірки може становити до 1 місяця.
За словами гендиректора "Укроліяпром", у зв'язку з даною перевіркою в цей час практично зупинені відвантаження олії з портів на експорт, а на самих підприємствах практично немає вільних ємностей для зберігання готової продукції.
Також С. Капшук відзначив, що нормами безпеки виробництва не передбачене тривале зберігання соняшникової олії та у випадку зупинки підприємства виникає загроза аварійних ситуацій.
У зв'язку із цим, асоціація "Укроліяпром" вважає за необхідне вирішити дане питання в більш короткий термін, інакше українська масложирова галузь зазнає великих збитків.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас