Після вступу України до СОТ можуть постраждати цукрова і молочна галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після вступу України до СОТ можуть постраждати цукрова і молочна галузі

Аграрний ринок
330
Після вступу України до СОТ в першу чергу можуть постраждати цукрова та молочна галузі, а також виробництво овочів. Про це повідомив міністр аграрної політики України Юрій Мельник.
"Безумовно, є ризики для деяких галузей", - сказав міністр, відповідаючи на запитання, як відіб'ється вступ до СОТ на аграрному секторі країни.
За його словами, найбільше можуть постраждати цукрова, молочна галузі та виробництво овочів, оскільки вони базуються на дуже дрібних господарствах, які не можуть повністю відповідати показникам якості та висунутих стандартів. При цьому міністр відзначив, що вступ України до СОТ - це великий шанс для країни грати на світових ринках, які останнім часом за деякими позиціями стали дефіцитними.
Ю.Мельник додав, що при вступі України до СОТ "особливих знижок нам ніхто робити не буде". За його словами, до двох основних вимог належать безпека продукції і її конкурентоспроможність. Їхнє виконання дозволить Україні успішно конкурувати на світових ринках.
За словами міністра, Україна за рахунок найбільш затребуваної на світових ринках продукції зможе підтягувати проблемні галузі при відповідній розумній, зваженій державній політиці.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас