ООН: Для боротьби з глобальним потеплінням потрібно 15-20 трлн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН: Для боротьби з глобальним потеплінням потрібно 15-20 трлн дол

60
Генсек ООН Пан Гі Мун заявив, що зміна клімату очевидна, і вона може мати необоротний характер, а для розвитку людства радикально новим шляхом стійкого енергоспоживання протягом наступних 20-25 років буде потрібно інвестицій у розмірі 15-20 трлн доларів. Про це сказано в доповіді генсека про діяльність ООН, що стосується зміни клімату.
У його доповіді відзначається, що "хоча зміна клімату торкнеться всіх, найбільше від цього постраждають бідні та вразливі верстви населення".
"Тому боротьба з ним повинна вестися з урахуванням принципів стійкого розвитку та справедливості, визнання уразливості бідного населення і його потреб", - підкреслив генсек ООН.
Також Пан Гі Мун відзначив у доповіді, що ООН являє собою багатобічний механізм для створення після 2012 року глобального кліматичного режиму. За його словами, її установи можуть вносити важливий вклад у зусилля з адаптації до зміни клімату, пом'якшення його наслідків, розвитку технологій.
Генсек ООН також повідомив про результати міжнародної конференції зі зміни клімату, що пройшла в грудні минулого року на індонезійському острові Балі. Тоді багато її учасників пропонували прийняти конкретні цілі в сфері пом'якшення наслідків, зокрема, до 2050 року скоротити вдвічі обсяг викидів парникових газів.
Повідомляється, що доповідь Генсека ООН Пан Гі Муна буде обговорюватися на засіданні Генасамблеї ООН, що запланована на 11-12 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас