УМЗ закрила доступ до своїх мереж "Голден Телекому" за рішенням суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УМЗ закрила доступ до своїх мереж "Голден Телекому" за рішенням суду

312
ЗАТ "Український мобільний зв'язок" (УМЗ) закрило доступ до своїх мереж ТОВ "Голден Телеком" (обидва - Київ) для виконання забезпечувальної міри суду, повідомив журналістам директор з корпоративного управління і контролю УМЗ Олег Проживальський у четвер.
Як уточнили агентству в прес-службі компанії, рішення про забезпечувальну міру прийняв Дніпровський районний суд Києва за позовом одного з абонентів УМЗ від 9 січня, що стосується захисту прав споживача.
Ми виконали постанову одного суду в грудні і не перекрили доступ до мереж, а також виконали постанову іншого суду в січні, перекривши доступ до мереж", - заявив О.Проживальський.
При цьому він відзначив, що УМЗ не одержувала яких-небудь повідомлень від прокуратури відносного відкриття кримінальної справи за фактом невиконання компанією рішення про забезпечувальну міру, прийняту попереднім судом.
Як повідомлялося, УМЗ увечері 11 січня закрила абонентам "Голден Телекому" прямий доступ до своїх мереж у Києві, Львові, Одесі, Дніпропетровську та Донецьку.
У прес-релізі "Голден Телекому", розповсюдженому із цього приводу, відзначалося, що в такий спосіб УМЗ порушила рішення Госпсуду Києва про забезпечувальні заходи щодо позову до неї "Голден Телекому" щодо незаконного розірвання договору про обмін трафіком між операторами.
Госпсуд Києва наприкінці грудня 2007 року прийняв до розгляду позов "Голден Телекому". Як забезпечувальну міру суд заборонив УМЗ ухилятися від виконання зобов'язань за договором про надання телекомунікаційних послуг, а також робити які-небудь дії, спрямовані на обмеження пропуски телефонного трафіка від абонентів і споживачів фіксованої та мобільної мереж "Голден Телекому" до абонентів мережі УМЗ на прямих каналах зв'язку.
Печерська районна прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом невиконання УМЗ забезпечувальної міри.
Генеральний директор УМЗ Павло Павловський наприкінці грудня 2007 року повідомив, що компанія не має наміру продовжувати з "Голден Телекомом" договір про прямий обмін трафіком в 2008 році, тому що він вимагає зниження на 10% діючої ставки інтерконнекта.
"Голден Телеком", у свою чергу, звинуватив УМЗ у спробі підняти ставку інтерконнекта "до рівня вищого, ніж в 2006 році".
Спроба переговорів між компаніями із залученням НКРЗ 22 січня 2008 року не привела до яких-небудь результатів. Наступний етап переговорів призначено на 5 лютого.
Голден Телеком" 25 січня звернулося в Антимонопольний комітет України із проханням вивчити факт закриття УМЗ прямого доступу абонентам "Голден Телекому" до своїх мереж на предмет дотримання конкурентного законодавства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас