Ціна нафти падає на негативних даних з ринку праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти падає на негативних даних з ринку праці США

Енергетика
245
Ціна нафти падає в п'ятницю на негативних даних з ринку праці США.
Це є ознакою погіршення ситуації в економіці країни, а уповільнення економічного зростання в США, найбільшого у світі споживача енергоносіїв, загрожує скороченням світового попиту на паливо, повідомило агентство Bloomberg.
"Несподіване падіння кількості робочих місць безсумнівно буде впливати на ринок, - відзначив віце-президент з ризик-менеджменту в енергетиці MF Global Майкл Фітцпатрік. - Менша економічна активність означає менше використання енергії".
Число робочих місць в економіці США в січні зненацька впало вперше більш ніж за чотири роки, скорочення склало 17 тис., повідомило міністерство праці.
Аналітики очікували збільшення показника в середньому на 70 тис. При цьому жоден з опитаних агентством аналітиків не очікував зменшення числа робочих місць, що стало першим із серпня 2003 року.
Зменшення кількості робочих місць підсилює побоювання, що Федеральній резервній системі прийдеться продовжити скорочення процентних ставок більш істотними темпами, ніж очікувалося, для запобігання спаду в економіці США.
Ціна березневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до 17:01 МСК знизилася на $0,52 (0,6%) щодо закриття попереднього дня і становила $91,23 за барель. За останній місяць паливо подешевіло на 9,6%.
Вартість ф'ючерса на нафту марки Brent на березень на лондонській біржі ICE Futures зменшилася з початку торгів у п'ятницю на $0,74 (0,8%) - до $91,47 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас