Держгірпромнагляд почав перевірки приватних шахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держгірпромнагляд почав перевірки приватних шахт

Енергетика
157
З 1 до 20 лютого будуть тривати цільові перевірки стану провітрювання та пилегазового режиму на малих приватних шахтах недержавної форми власності, повідомила прес-служба Держгірпромнагляду.
Як відзначили в прес-службі, таке рішення прийняте Держгірпромнаглядом у зв'язку з тим, що останнім часом почастішали випадки аварійних ситуацій, які привели до травмування шахтарів.
Під час цільової перевірки особлива увага перевіряльників буде звертатися на стан вибухобезпечності устаткування, експлуатацію вентиляційних установок, стан вентиляційних споруд, наявність дозволу на виконання робіт підвищеної небезпечності та експлуатацію шахтного устаткування підвищеної небезпеки, забезпеченість ділянок виїмок і підготовчих виробітків розрахунковою кількістю повітря, наявність, укомплектованість служб охорони праці та ВТБ, стан функціонування системи керування охорони праці, нарядної системи, тощо.
При виявленні порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки і охорони праці роботи будуть заборонятися до повного усунення недоліків.
Нагадаємо, повідомлялося, що вчора в місті Шахтарськ на Донеччині на шахті № 222 вугільного підприємства ВАТ фірма "Карбон" відбувся вибух, у результаті чого постраждали 5 гірників, з яких 3 госпіталізовані.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас