Ющенко не закриє засідання РНБО, поки не буде прийнято "фундаментальне рішення" щодо "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко не закриє засідання РНБО, поки не буде прийнято "фундаментальне рішення" щодо "Нафтогазу"

Енергетика
145
Президент Віктор Ющенко наполягає, що Кабінет Міністрів повинен прийняти збалансований фінансовий план Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 2008 рік. Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради національної безпеки та оборони.
Ющенко відзначив, що який би уряд не перебував при владі, він після свого відходу залишав мільярдні борги "Нафтогазу України".
"Я хотів би сказати сьогодні, що будь-який уряд може проводити будь-яку цінову політику, але за неї потрібно платити. "Нафтогаз України" не повинен бути пенсійним і субсидійним фондом", - сказав він.
Ющенко додав, що засідання РНБО в п'ятницю не закінчиться, поки не буде прийняте принципове рішення про затвердження збалансованого плану компанії.
"РНБО не закінчить своє засідання до того, поки не буде прийняте спільне фундаментальне рішення щодо того, що НАК "Нафтогаз" повинен мати збалансований баланс діяльності", - підкреслив Президент.
На його думку, основними причинами поганого стану компанії є те, що "Нафтогаз" тепер не має змоги займатися найбільш прибутковими сферами діяльності (поставками газу промисловому споживачеві), а також незбалансована політика з транзиту газу.
Як повідомлялося, 9 січня Кабінет Міністрів створив міжвідомчу комісію з питань перевірки фінансово-господарської діяльності "Нафтогазу України".
Головою комісії призначений перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов.
Голова правління "Нафтогазу Україна" Олег Дубина раніше заявляв про збитки компанії в розмірі 5 млрд. гривень за підсумками 2007 року.
"Нафтогаз України" є монополістом з транспортування газу транзитними газопроводами, монополістом з транспортування нафти нафтопроводами, а також найбільшим добувачем і продавцем газу і найбільшим добувачем нафти в Україні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас