У Києві введено нові правила платного паркування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві введено нові правила платного паркування

708
Із сьогоднішнього дня, 1 лютого, у Києві введені нові правила паркування автомобілів. Так, залишити машину на платному паркуванні можна буде, тільки купивши талон.
Також стало відомо, що безготівкова оплата введена на всіх стоянках КП Київтранспарксервісу. Автомобілям неплатників будуть блокувати колеса. Ціна розблокування складе 100 грн.
Повідомляється, що ще за день до нововведення не у всіх заявлених місцях продавалися талони, наприклад у кіосках Союздруку. Однак, як сказали в деяких з кіосків, "рахунок талонів іде не на тисячі і навіть не сотні, а всього на одиниці".
У свою чергу в комунальних кіосках від Київпасстрансу взагалі багато хто не чув про існування якихось талонів.
У той же час влада сподівається, що вже до кінця лютого 80% оплат за паркування будуть винятково безготівковими, а з 1 березня і вся мережа столичних паркінгів буде підключена до безготівкової системи.
За словами заступника голови КМДА Ірени Кільчицької, безготівково платити в Голосіївському, Дарницькому, Дніпровському районі не варто, так як вони ще не підключені до системи.
Нова форма сплати, за запевненням заступника голови КМДА щомісяця буде приносити в бюджет столиці більше 10 млн грн.
Також повідомляється, що до кінця 2008 року оплатити паркування можна буде і по sms - для цього в центрі встановлять паркомати.
Влада відзначила, що згодом відмовиться і від послуг паркувальників.
Самі водії незадоволені нововведенням. Справа в тому, що талони дозволяють паркуватися лише на годину, день, добу, місяць, у той час як багатьом необхідне паркування, приміром, на 10-15 хвилин.
Паркувальні талони будуть різних видів: 3, 5 і 7 гривень за погодинне паркування, 9, 15 і 21 гривня за паркування на день і 126, 210, 294 гривні за місячне користування столичним паркуванням.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас