Зниження процентних ставок не заспокоїло ринки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зниження процентних ставок не заспокоїло ринки

232
Рівень інфляції в єврозоні в січні склав 3,2 відсотки - це найвищий показник за всю історію існування єдиної європейської валюти.
Світовий фондовий ринок у цілому негативно відреагував на нове значне зниження процентних ставок у США. Із провідних бірж фактично тільки токійська відповіла на чергове великомасштабне здешевлення кредитів в Америці підвищенням курсів акцій - індекс Nikkei виріс майже на два відсотки.
На більшості інших азійських, а також європейських торговельних майданчиків індекси в четвер, 31 січня, пішли вниз - слідом за американським біржовим індикатором Dow Jones, що ще в середу ввечері після короткострокового зльоту виявився в мінусі. Таким чином, друге за вісім днів істотне зниження ставки рефінансування в Америці - відразу на половину процентного пункту - не змогло заспокоїти ринки. Навпаки, рішучі дії Федеральної резервної системи США, що наполегливо пропонує економіці, що охолоджується, усе більш дешеві гроші, насторожили міжнародних інвесторів.
Той факт, що всього за тиждень із лишком рівень дисконтних ставок стрімко опустився на 1,25 процентного пункту, багато хто сприйняли як ознаку подальшого загострення іпотечної та фінансової кризи в Америці. Тепер ще частіше звучить твердження, що найбільшій економіці планети рецесії, очевидно, уже не уникнути. До того ж серед експертів росте тривога із приводу інфляційних ризиків, які через політику дешевих грошей у США помітно зросли. Причому всюди у світі. Так, рівень інфляції в єврозоні в січні склав 3,2 відсотки - це найвищий показник за всю - правда, недовгу поки - історію існування єдиної європейської валюти. Про це повідомило 31 січня статистичне відомство ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас