Бюджетний комітет підтримав програму Тимошенко. З зауваженнями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетний комітет підтримав програму Тимошенко. З зауваженнями

Казна та Політика
164
Комітет з питань бюджету підтримує із зауваженнями програму діяльності Кабінету Міністрів "Український прорив: для людей, а не політиків". Таке рішення було прийнято на засіданні Комітету повідомили в прес-службі Верховної Ради.
У той же час на засіданні, зокрема, було відзначено, що програма є змістовним декларативним документом, що визначає шляхи та напрямки проведення соціально-економічних і політичних реформ, реалізації культурних і міжнародних ініціатив держави.
При цьому члени Комітету вказали на загальні недоліки програми. Зокрема, відзначалося, що програмою не передбачена етапність, системність і послідовність впровадження запропонованих заходів і їх чітка часова прив'язка; серед шляхів не виділені основні пріоритети, практично відсутні орієнтовні індикатори оцінки реалізації програми та немає її ресурсного забезпечення.
Відзначалося також, що програма "це декларація намірів, що в обов'язковому порядку повинна бути підкріплена планом дій щодо її реалізації".
Голова Комітету Микола Деркач звернув увагу на недотримання вимог Закону "Про державне прогнозування і розробку програм економічного і соціального розвитку" щодо використання прогнозу економічного і соціального розвитку на 5 років під час розробки програми та на неузгодженість низки задекларованих завдань між собою або протиріччя їх сьогоднішнім крокам уряду.
Щодо бюджетних питань Комітет запропонував Кабміну передбачити додаткові завдання, зокрема, щодо внесення змін у бюджетний кодекс не тільки в частині децентралізації міжбюджетних відносин, але й щодо комплексного вирішення питання щодо застосування середньострокового бюджетного планування.
Відповідне рішення направлене в Комітет з питань економічної політики.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас