У ЄС порадили Тимошенко самій розбиратися з "РосУкрЕнерго" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС порадили Тимошенко самій розбиратися з "РосУкрЕнерго"

Енергетика
168
Комісар ЄС із питань енергетики Андріс Пібалгс вважає, що питання визначення схеми постачання газу, у тому числі і роботи таких посередників, як "РосУкрЕнерго" є внутрішнім питанням України.
"Ми не обговорювали це питання, тому що це винятково українське питання, і Україна сама вирішує, як платити за транзит", - розповів Пібалгс після зустрічі з українським прем'єром.
"Це не моє питання, я не можу не дати поради, не зайняти яку-небудь позицію. Україна сама вирішує, яка система краща для України, і для мене це виглядає так: що краще для України, то краще і для мене", - додав він.
Нагадаємо, 29 січня Тимошенко повідомила про те, що, за словами українського прем'єра, їй удалося заручитися підтримкою ЄС у питаннях перегляду ціни на транзит газу у відносинах з Росією і відмови від послуг компанії "РосУкрЕнерго". За словами прем'єра, вона запропонує формульний підхід до формування ціни на газ.
Тимошенко неодноразово заявляла про наміри позбутися від послуг "РосУкрЕнерго" і пообіцяла під час свого візиту в Москву 21 лютого обговорити це питання із членами російського уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас