Українців чекає збільшення відсоткових ставок на житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців чекає збільшення відсоткових ставок на житло

Кредит&Депозит
1292
У найближчому майбутньому можна чекати збільшення кредитних ставок. Підвищення в першому кварталі може скласти +0,5% як у національній, так і в іноземній валюті.
Але вже до середини року ситуація на міжнародних ринках стабілізується і в Україні можна буде очікувати продовження падіння процентних ставок на іпотечні позики.
На початку року було зафіксовано незначне зниження ставок, але до кінця січня тенденція змінилася, і ставки на іпотечні позики почали рости.
Як повідомили Кореспондент.net у Простобанк Консалтинг, причиною такого зростання може бути антиінфляційна політика НБУ та підвищення дисконтної ставки з 8% до 10%. А також підвищення нормативу адекватності регулятивного капіталу, у результаті чого валютні кредити стануть більш дорогими.
Нагадаємо, що в 2007 році на ринку іпотечного кредитування столиці було зафіксовано істотне падіння процентних ставок у національній валюті (з 18% до 16%), у той час, як умови кредитування в іноземній валюті практично не змінилися (залишилися на рівні 13%).
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас