Мінагрополітики запропонувало збільшити квоту на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики запропонувало збільшити квоту на експорт зерна

Аграрний ринок
167
Квота на експорт зерна може бути збільшена до 2,9 мільйони тонн. Про це повідомив сьогодні журналістам міністр аграрної політики України Юрій Мельник.
За словами Мельника, Мінагрополітики пропонує збільшити квоту на експорт зерна до того обсягу заявок, які були подані експортерами. "Надійшли заявки на 2,9 мільйони тонн зерна, ми можемо розглядати питання задоволення всіх заявок", - сказав міністр.
Він також відзначив, що МінАП разом з Мінекономіки пропонують продовжити термін експорту зерна до кінця поточного маркетингового року (на сьогодні квота на експорт зерна встановлена в обсязі 1,2 мільйони тонн і діє до 1 квітня 2008 року). При цьому він додав: "За моїми даними, комісія (з розподілу квот на експорт зерна) буде засідати в понеділок".
"Я вважаю, що сьогодні ми можемо розглядати питання, що ми можемо повністю задовольнити заявки експортерів. Це не перевищує той показник, що ми можемо експортувати", - заявив Мельник.
Він підкреслив, що на сьогодні всі заявки розглянуті і по них є підтвердження. Мельник додав, що величезний обсяг роботи зроблений, залишилася тільки технічна сторона.
Нагадаємо, що Міністерство економіки України на початку січня почало реєстрацію заявок на одержання ліцензій для здійснення експорту деяких видів сільськогосподарської продукції.
Процедура почата на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 26.09.2007 номер 1179 "Про затвердження обсягів квот на окремі види сільськогосподарської продукції, експорт якої підлягає ліцензуванню до 31 березня 2008 року, і порядку видачі ліцензій".
Нагадаємо, уряд Віктора Януковича ввів квоти на експорт зерна в обсязі 1,2 мільйони тонн. Планувалося, що експорт буде можливий з 1 листопада 2007 року, потім уряд переніс дату на 1 січня 2008 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас