РНБО планує розглянути питання щодо "Нафтогазу України" і щодо ринку газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО планує розглянути питання щодо "Нафтогазу України" і щодо ринку газу

Енергетика
161
РНБО планує розглянути питання щодо "Нафтогазу України" і щодо ринку газу на сьогоднішньому засіданні, о 14:30, під головуванням Президента України Віктора Ющенка.
Про це повідомляє прес-служба Глави держави.
На засіданні планується також розглянути питання, пов'язані з безпекою ядерної енергетики держави. Також мова буде йти про стан виконання рішення РНБОУ про заходи щодо попередження та нейтралізації загроз національній безпеці в сфері адміністрування ПДВ.
Раніше Ющенко заявляв про необхідність на одному з найближчих засідань Ради національної безпеки та оборони розглянути питання роботи газового ринку України в 2008 р., зокрема фінансово-економічного стану НАК "Нафтогаз України".
За словами Президента, одним з факторів, що дестабілізують роботу газового ринку, є кризовий стан НАК "Нафтогаз України", що характеризується фінансовою незбалансованістю компанії, відсутністю договорів на придбання енергоресурсу, збитковістю тарифів на послуги із транспортування та доставки природного газу, економічно необґрунтованими цінами на газ для окремих груп споживачів.
Президент вважає, що на розгляд РНБО необхідно винести інформацію щодо реального фінансово-економічного стану НАК, з'ясувати грошові розриви у фінплани компанії, підготувати пропозиції щодо їхньої ліквідації.
Нагадаємо, що попереднє засідання РНБО проходило 18 січня ц.р. На ньому розглядався стан дотримання законодавства та заходи щодо підвищення ефективності державної політики в сфері регулювання земельних відносин, а також стан виконання рішень РНБО, зокрема, рішень щодо питань використання та охорони земель.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас