НКРЕ назвала ціни на газ українського видобутку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ назвала ціни на газ українського видобутку

Енергетика
225
Національна комісія регулювання електроенергетики встановила ціни продажу природного газу власного видобутку для ДК "Укргазвидобування", ВАТ "Укрнафта" і ДАО "Чорноморнафтогаз". Відповідне рішення комісія прийняла сьогодні на своєму засіданні.
За цими цінами газовидобувні компанії будуть реалізовувати газ "Нафтогаз України" для подальшої реалізації населенню.
Зокрема, ціна продажу газу власного видобутку для ДК "Укргазвидобування" установлена на рівні 182 грн. за тисячу кубометрів без ПДВ із 1 лютого поточного року. За розрахунками комісії, обсяг товарного газу власного видобутку цього року в компанії складе 14 млрд. 245 млн. кубічних метрів. Собівартість видобутку - 120,29 грн. на 1 тис. кубометрів.
Ціна продажу газу для ДАО "Чорноморнафтогаз" установлена на рівні 289 грн за 1 тис. кубометрів без ПДВ із 1 лютого. Обсяги товарного газу в компанії цього року прогнозуються на рівні 1 млрд 215 млн кубометрів.
Для "Укрнафти" ціна продажу газу встановлена на рівні 272,6 грн за 1 тис. кубометрів без ПДВ із 1 лютого. Компанія планує видобути товарний газ в обсязі 2 млрд 718 млн кубометрів.
Для всіх трьох компаній рентабельність видобутку власного газу встановлена на рівні 10%.
За розрахунками НКРЕ, цього року обсяг споживання природного газу населенням складе 17,3 млрд кубометрів проти 17 млрд 133 млн кубометрів в 2006 році.
Відповідно до чинного законодавства, газовидобувні компанії зобов'язані поставляти весь газ власного видобутку для потреб населення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас