Долар виріс до євро після падіння до 2-тижневого мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар виріс до євро після падіння до 2-тижневого мінімуму

Валюта
370
Долар підріс до євро в четвер перед виходом статистики з безробіття в США після падіння до двотижневого мінімуму, повідомляє агентство Bloomberg.
До 14:22 курс долара до євро склав 1,4876 дол. проти 1,4862 дол. у середу, під час торгів він опускався до 1,4916 дол. - найнижчого значення з 15 січня.
За оцінкою опитаних Bloomberg економістів, у січні число робочих місць у США збільшилося на 68 тис. після зростання на 18 тис. у грудні.
"Ринок чекає даних щодо безробіття, які можуть показати ознаки того, що зниження ставки починає позначатися на економіці, - говорить Адам Коул з Royal Bank of Canada. - Долар трохи зміцнився, однак це, імовірно, тимчасове явище".
У середу Федеральна резервна система (ФРС) США знизила базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту - до 3% річних. Вісьмома днями раніше вона знизила її на позачерговому засіданні на 0,75 процентного пункту. Ці дії американського ЦБ стали найшвидшим пом'якшенням монетарної політики з 1990 року.
За підсумками місяця долар подешевів до 14 з 16 найбільш активно торгованих валют. Він упав до євро на 5,8% з вересня, коли ФРС почала знижувати ставки.
Трохи передчасно очікувати, що скорочення ставок істотно зміцнить позиції долара, вважає головний валютний стратег JPMorgan Джон Норманд. "Періоди зростання долара будуть короткочасними, - вважає він. - У найближчій перспективі він буде слабшати". JPMorgan дотримується думки, що долар подешевіє до євро до $1,55 у другому кварталі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас