Фанати "Ліверпуля" хочуть викупити клуб у його американських власників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фанати "Ліверпуля" хочуть викупити клуб у його американських власників

147
Уболівальники "Ліверпуля" мають намір спробувати викупити англійський футбольний клуб у його американських власників. Зареєстрована група фанатів the Share Liverpool FC Group планує залучити для цього сто тисяч шанувальників Червоних із усього світу. Усього на викуп клубу та будівництво нового стадіону передбачається зібрати 500 млн фунтів (майже 1 млрд доларів).
Американські магнати Джордж Джиллетт і Том Хікс придбали "Ліверпуль" в 2007 році. Для залучення потенційних акціонерів з різних країн буде відкритий спеціальний сайт. Подробиці плану будуть оголошені пізніше, у четвер.
Очолюють це об'єднання давні шанувальники "Ліверпуля" - викладач економіки Роган Тейлор, колишній директор одного з підрозділів прем'єр-ліги Філ Френч і юрист Кевін Джакісс. Як видно, люди зі знанням і досвідом.
Новою моделлю управління буде взята за основу "Барселона", де зареєстровані члени клубу мають право голосу та впливають на розвиток улюбленого дітища.
"Прийшов час по-новому виражати стурбованість уболівальників тим, що відбувається із приналежністю наших основних клубів", - сказав один з ініціаторів проекту Роган Тейлор.
"У недавно придбаних клубів часто бувають великі борги, - продовжив він. - Зрештою, ці борги виплачують ті ж уболівальники, наприклад, за рахунок більш дорогих квитків. У такому випадку, чому просто не купити клуб самим?"
"Ліверпуль" став сьомим клубом англійської прем'єр-ліги, контроль над яким перейшов в іноземні руки.
Третина команд, що грають у вищому дивізіоні англійського футболу, належить іноземним власникам.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас