Бакай допоможе Тимошенко домовитися з Газпромом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бакай допоможе Тимошенко домовитися з Газпромом

Енергетика
356
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко продовжує акцентувати увагу на тому, що під час візиту в Москву, запланованого на 21-22 лютого, вона підніме питання про підвищення ставки транзиту для транспортування російського газу в країни ЄС.
За інформацією Экономических известий, домовлятися про зміну умов україно-російського газового співробітництва пані Тимошенко допомагає в Москві Ігор Бакай - перший голова правління НАК "Нафтогаз України", колишній голова Державного управління справами президента Леоніда Кучми.
Нагадаємо, що Ігор Бакай із травня 2005 року перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в скоєнні злочинів і зловживанні службовим становищем.
З 22 березня 2005, за його власним зізнанням, є громадянином Росії. За повідомленням деяких ЗМІ, у тому ж році Бакай зайняв посаду керуючого справами російської компанії Базовий елемент, що належить великому російському підприємцеві Олегові Дерипасці (через БазЕл він управляє своєю численною власністю, у тому числі, однією із провідних світових металургійних компаній - Російським алюмінієм).
Раніше прес-служба БазЕла повідомила про партнерство з компанією Ітера при будівництві нових цементних заводів у країнах СНД. Раніше Ітера значилася в партнерах компанії Єдині енергетичні системи України, створеної Юлією Тимошенко. Також ця російська структура була посередником при поставках туркменського газу в Україну.
Раніше нинішній глава Нафтогазу Олег Дубина був помічений в аеропорті Бориспіль у компанії власника Ітери Ігоря Макарова після переговорів у Москві з керівництвом Газпрому. Цю обставину багато експертів сприйняли як підтвердження намірів Юлії Тимошенко замінити RosUkrEnergo на Ітеру. Сама глава уряду стверджує, що вона прагне перейти на співробітництво з Газпромом за прямими контрактами без посередників.
29 січня Європейський союз підтримав пропозицію Юлії Тимошенко про перегляд договору з Росією про постачання газу в Україну і Європу.
Раніше Президент України Віктор Ющенко заявив, що підвищення тарифів на транспортування російського газу територією України може завдати шкоди.
Нагадаємо, що 23 січня прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що прийшов час для перегляду транзитних ставок для транзиту російського газу в Європу через Україну.
Ставка плати за транзит природного газу з 1 січня 2008 року становить $1,7 за 1 тис. куб. м на кожні 100 км відстані.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас