Ющенко знає, як здешевити житло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко знає, як здешевити житло

Казна та Політика
493
Президент України Віктор Ющенко вважає, що компенсація процентних ставок по іпотечних кредитах не зможе вирішити питання забезпечення громадян житлом.
2/3 тих, хто потребує житла, на сьогодні не в змозі обслуговувати навіть тіло кредиту, відзначив він.
Виходячи із цього, Ющенко вважає, що влада повинна докласти зусилля до здешевлення вартості житла і до збільшення обсягів будівництва.
Одним з інструментів для поліпшення ситуації на ринку житла Президент вважає випуск цінних паперів, кошти від яких будуть спрямовані на житлове будівництво. Крім того, Ющенко відзначив, що за підсумками 2007 р. приріст депозитів фізичних осіб на банківських рахунках склав 64%.
"Це радісно, але в той же час це й сумно", - відзначив він, додавши, що необхідно розвивати фондовий ринок, щоб громадяни могли вкладати кошти саме в нього. "На сьогодні в громадян 2 варіанти - або ховати гроші в панчоху, або на депозитах", - резюмував Президент.
Раніше Ющенко доручив Генеральній прокуратурі та правоохоронним органам не допустити недоцільного використання коштів, які будуть спрямовані на реалізацію програми Доступне житло.
До того перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак прогнозував виділення 500 млн гривень для будівництва доступного житла в Україні цього року.
Президент Віктор Ющенко доручив екс-міністрові регіонального розвитку та будівництва Василю Куйбіді розробити нормативну базу для початку реалізації програми Доступне житло.
Широко відомі компанії на чолі з Олегом Дерипаскою, Віктором Вексельбергом, Сулейманом Керімовим , Вадимом Мошковичем, Василем Анісімовим будуть будувати доступне житло в Росії із багатомільярдною державною підтримкою.
З 21 до 28 січня 2008 року індекс вартості вторинної нерухомості Києва виріс на 11 дол. Поточне значення індексу вартості становить 2530 дол./кв.м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас