Донецьк готовий забудуватися доступним житлом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецьк готовий забудуватися доступним житлом

Нерухомість
207
Уже в 2008 р. у Донецьку може бути здано в експлуатацію до 25 тис. кв. м доступного житла.
Про це повідомив донецький міський голова Олександр Лук’янченко. Він нагадав, що 29 січня на нараді, присвяченій проблемі будівництва соціального житла, президент Віктор Ющенко дав "команду міністрові фінансів при поправках у бюджет передбачити виділення на доступне житло 500 млн грн".
"Донецьк, - заявив пан Лук’янченко, - готовий із цих коштів уже в 2008 р. освоїти 50 млн грн і ввести в експлуатацію до 25 тис. кв. м доступного житла".
Програма зведення соціального житла почала реалізовуватися в Донецьку в 2007 р. Вона передбачає будівництво в кожному з дев'яти районів міста відносно дешевого житла. Замовниками цих будинків виступають Донецька міськрада та управління капітального будівництва. Як підрядник визначено науково-виробниче об'єднання "Новатор". Цей забудовник має власну виробничу базу, включаючи завод залізобетонних конструкцій. Повернення до виготовлення залізобетонних блоків і конструкцій для будівництва житла значно здешевлює його будівництво.
В 2007 р. за програмою будівництва муніципального житла в Донецьку були здані два будинки. Станом на 1 січня 2008 р. у Донецьку в черзі на одержання житла стоять більше 62 тис. сімей.
Олександр Соловей
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас