У ПФТС з'явився конкурент — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ПФТС з'явився конкурент

Фондовий ринок
628
В основної української біржі ПФТС з'явився серйозний конкурент - торгово-інформаційна система Перспектива одержала статус фондової біржі та уже залучила до роботи більше 20 торговців цінними паперами.
ТОВ Торгово-інформаційна система Перспектива 29 січня завершила реорганізацію у відкрите акціонерне товариство та одержала статус фондової біржі.
Законодавство визначає, що в складі акціонерів біржі повинно бути мінімум 20 учасників фондового ринку, а їхні частки не можуть перевищувати 5%. За словами глави біржі Сергія Антонова, контрольний пакет зберігся за структурами, афілійованими з ним.
Тепер Перспектива підпадає під більш жорсткі правила торгів, зокрема на біржі повинно залишитися два рівні лістингу. Фінансові втрати в результаті неможливості торгувати неліквідними активами будуть компенсовані за рахунок права страхових компаній, недержавних пенсійних фондів і інститутів спільного інвестування купувати цінні папери.
На відміну від ПФТС, на Перспективі поки нема "ринку котирувань", але впроваджений більш прогресивний "ринок заявок", що працює за принципом безперервного подвійного аукціону зустрічних заявок, і ринок РЕПО (repurchase agreement, угода купівлі-продажу із зобов'язанням зворотного продажу на певних умовах). На біржі заявляють про можливість здійснення розрахунків за принципом "поставки проти платежу" в один день (технологія T+0), електронного документообігу з використанням електронно-цифрового підпису та криптографічного захисту інформації, а також проведення IPO за технологією book-building. Цього року біржа планує провести розміщення на 1 млрд грн.
Учасники ринку вважають, що виниклі цього року збої в роботі ПФТС можуть підштовхнути частину торговців до переходу на Перспективу.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас