Саркозі і Меркель вважають, що Туреччині не місце в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі і Меркель вважають, що Туреччині не місце в ЄС

224
Президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер ФРН Ангела Меркель підтвердили, що вони проти вступу Туреччини в Європейський союз.
Обидва лідери брали участь тут у конференції про майбутнє Європи "Разом побудуємо наше майбутнє", яку проводила правляча партія Союз на підтримку народного руху.
"Я хочу, щоб мене розглядали як друга Туреччини, однак при цьому я змушений заявити, що Туреччині не може бути місця в Європейському союзі з тієї причини, що вона розташована в Малій Азії. Туреччині в її відносинах з Європейським союзом варто надати статус привілейованого партнера", - підкреслив президент Франції.
Саркозі також заявив, що "не слід потрапляти в пастку, вважаючи, що всі сусідні з Європою країни повинні стати членами Європейського союзу". "Якщо ми будемо нескінченно розширювати ЄС, ми в такий спосіб знищимо політичну Європу", - сказав він. Цю заяву присутні зустріли оваціями.
Виступаючи перед зібранням, запрошена як почесний гість Ангела Меркель підкреслила, що СПНР і її партію Християнсько-демократичний союз поєднує намір запропонувати Туреччині "привілейоване партнерство, а не повноправне членство в ЄС".
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас