Майже на 10 млн. гривень ошукали людей у фіктивній кредитній спілці на Буковині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже на 10 млн. гривень ошукали людей у фіктивній кредитній спілці на Буковині

Кримінал
1034
Фіктивна кредитна спілка на Буковині ошукала майже 200 буковинців на суму 9 мільйонів 800 тисяч гривень.
Як повідомив на прес-конференції заступник начальника УМВС у Чернівецькій області, начальник УБОЗ Сергій Горбатюк, "кредитну спілку" за документами інших громадян без їхньої згоди заснували двоє чернівчанок віком 36 і 40 років та 29-річний мешканець Тернопільської області.
Майже 200 буковинцям, переважно мешканцям Заставнівського району Чернівецької області, пропонували вкласти гроші у кредитну спілку під нереально високі відсотки та отримати право на отримання значних кредитів лише під 1-2% річних.
"Були роздані кредити іншим особам, з них і будуть стягуватися ці кредити. Частина грошей буде стягуватися з накладеного арешту на майно учасників цієї організованої групи. Частина грошей залишилася у кредитної спілки", - сказав начальник буковинського УБОЗу.
За словами С.Горбатюка, усіх членів злочинної групи заарештували. Двоє з них перебувають в СІЗО, один - на підписці про невиїзд. Порушено кримінальну справу за різними статтями, зокрема за шахрайство та відмивання грошей, здобутих злочинним шляхом. Кримінальну справу вже передали до суду. Злочинцям загрожує від 5 до 12 років ув`язнення з конфіскацією майна.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас