Мільйонер Флетчер поскаржився, що його надурили в Україні на 70 тис. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мільйонер Флетчер поскаржився, що його надурили в Україні на 70 тис. доларів

Кримінал
1678
Президент компанії "Глобальна система тренінгів" Роберт Флетчер стверджує, що має в Україні легальний бізнес, справно платить податки і став жертвою паспортних шахраїв, тому був затриманий українськими прикордонниками і на 10 діб ув'язнений в ізолятор тимчасового утримання (ІТУ). Про це бізнесмен заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.
У той же час Флетчер визнав, що його український паспорт був фальшивим, але, за його словами, він не знав про це, його "підставили" і він став жертвою аферистів: "Я паспорт сам не підробляв. Я взагалі навіть не знав, що паспорти в Україні підробляють. Я став жертвою насправді".
У зв'язку із цим бізнесмен поскаржився, що люди, яким він заплатив 70 тис. доларів за одержання українського паспорта, представилися "державними агентами". У той же час, Флетчер відзначив, що, на його думку, людина, що його затримала, зовсім не мала уявлення про вірогідність паспорта, однак, не відкидає бізнесмен, у цієї людини була вказівка зверху затримати його, оскільки, знову ж, у нього досить конкурентів-недоброзичливців в Україні.
На питання, чи варто очікувати якоїсь сатисфакції щодо правоохоронних органів України, Флетчер сказав: "Довелося визнати, що я був винним, тому не буде сатисфакції". За його словами, він оплатив за порушення штраф у сумі 850 грн. При цьому він провів паралель, що під вартою у свій час перебувала Юлія Тимошенко і Віктор Янукович.
Також Флетчер повідомив, що він є партнером низки бізнес-проектів в Україні, зокрема, він проінформував, що є одним із власників придбаного в місті Приморську пансіонату "Червона гвоздика". Крім усього, "ми купуємо землі біля Буковеля. Ми плануємо побудувати там невеликий курорт".
Разом з тим він не зміг назвати жодної дати реєстрації його підприємств в Україні, жодної адреси або телефону, за якими їх можна знайти.
Щодо сплати податків в Україні, бізнесмен сказав: "Я особисто цим не займаюся, але, я думаю, що ми платимо десь 25 тис. доларів звичайних податків". У той же час він уточнив, що більша частина його грошей зберігається не готівкою, а в активах. А тому поки активи не продані, податки з них платити не треба.
Нагадаємо, громадянин США Роберт Флетчер за рішенням Конотопського міськрайсуду звільнений з-під варти під заставу.
10 листопада прикордонники затримали засновника компанії "Глобальна система тренінгів" громадянина США Роберта Флетчера, що намагався перетнути україно-російський кордон з підробленим паспортом громадянина України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас