Порошенко радить українцям збирати гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко радить українцям збирати гривні

Валюта
3163
Голова Наглядової ради НБУ Петро Порошенко радить українцям зберігати заощадження в національній валюті.
"Я не думаю, що українцям варто зберігати свої заощадження в якійсь іншій валюті крім гривні", - повідомив він, відповідаючи на запитання Кореспондент.net про те, в якій валюті українцям краще зберігати свої заощадження у світлі недавнього падіння світових ринків і розмов про кризу світової економіки.
Разом із цим, на думку Порошенка, він вважає, що проведення дискусії із приводу ревальвації або девальвації гривні не має сенсу. "Я переконаний, що Нацбанк буде діяти у відповідності із поточною ситуацією на ринку. І коли буде мати місце перевищення попиту над пропозиціями по іноземній валюті, ми будемо продавати долар, коли буде зворотна тенденція - ми будемо купувати".
За словами Порошенка, "будуть відповідні реакції і стосовно курсу". "Не буде курс [долара] далі замороженим", підкреслив він.
Порошенко припускає, що курсові коливання в рамках прогнозних показників будуть збільшуватися. Голова Наглядової ради Нацбанку не відкидає, що "після прийняття відповідних антиінфляційних заходів, рамки цього коридору можуть бути розширені".
Порошенко заявив, що українцям на сьогоднішній день не потрібно боятися нестабільності національної грошової одиниці. "Підстав для того, щоб очікувати різкої ревальвації гривні на сьогоднішній день не існує".
Нагадаємо, що в грудні українські банкіри допускали зміцнення курсу гривні після призначення Юлії Тимошенко прем'єр-міністром.
Як повідомлялося, Петро Порошенко допускав незначні коливання на готівковому валютному ринку в період новорічних свят.
27 листопада Національний банк України заявив, що допускає поступову ревальвацію гривні в середньостроковій перспективі.
19 жовтня голова Нацбанку Володимир Стельмах заявив про наявність економічних підстав для зміцнення курсу національної валюти.
29 жовтня Президент України Віктор Ющенко закликав не жартувати з питанням курсу долара і гривні, відзначивши, що сьогодні складно пророчити наслідки ревальвації гривні, у тому числі і для населення, що зберігає значну частину заощаджень в іноземній валюті.
У жовтні Петро Порошенко заявив, що не заперечує свого бажання очолити НБУ.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас