Тимошенко заборонить своїм міністрам їздити на машинах, дорожчих 100 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко заборонить своїм міністрам їздити на машинах, дорожчих 100 тисяч доларів

195
Міністри українського уряду не зможуть купувати для себе службові автомобілі, ціна яких перевищує 100 тисяч доларів. Таке рішення прийме найближчим часом кабінет міністрів Юлії Тимошенко. "Поки в Україні залишаються бідні люди, члени уряду не будуть купувати такі дорогі автомобілі", - так прокоментував ініціативу уряду міністр кабінету міністрів Петро Крупко.
У той же час діючим міністрам не заборонять користуватися дорогими іномарками, які дісталися їм у спадок від кабінету Віктора Януковича.
Уперше ліміти на покупку дорогих автомобілів ввів перший віце-прем'єр Юрій Єхануров в 2001 році. Віктор Янукович, удруге ставши прем'єром в 2006 році, ці обмеження зняв
Найбільш скандальним випадком з машинами для високопоставлених чиновників за останні роки стала покупка "Мерседеса" S-класу для екс-міністра економіки Анатолія Кінаха. Ця машина обійшлася державі майже в мільйон гривень (200 тисяч доларів). В автомобіля Кінаха двигун об'ємом 5,5 літра, 10 подушок безпеки та підігрів задніх сидінь.
В 2006 році в таку ж суму обійшовся новий "Мерседес" для глави НАК "Нафтогаз України" Олексія Івченка.
Будучи прем'єр-міністром, в автомобільному скандалі "засвітився" і нинішній міністр оборони Юрій Єхануров. За рішенням його уряду, у травні 2006 року був придбаний броньований "Мерседес" вартістю 3,3 мільйони гривень (660 тисяч доларів). Сам Єхануров на критичні зауваження відповідав, що купив машину не для себе, а для спадкоємця, тому що "Мерседес" потрапив в автопарк кабміну вже після парламентських виборів-2006. Після них, нагадаємо, прем'єром став Віктор Янукович.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас