Кабмін затвердив умови продажу Одеського припортового — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив умови продажу Одеського припортового

Фондовий ринок
208
Кабінет Міністрів затвердив умови конкурсу із продажу державного пакета акцій Одеського припортового заводу. Про це сказав міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, пославшись на рішення, прийняте на засіданні Кабміну.
За словами Павленка, при затвердженні Кабмін вніс низку змін у початковий проект документа, але не уточнив, які саме.
Як повідомлялося, раніше Кабмін відклав затвердження умов проведення конкурсу з продажу пакета акції Одеського припортового заводу і відклав внесення змін законодавства щодо приватизації на наступний тиждень (28 січня-3 лютого) на прохання Секретаріату Президента.
Конкурсна комісія із приватизації Одеського припортового заводу пропонує Кабінету Міністрів приватизувати завод як з виробничими цехами, так і із цехами перевантаження аміаку та карбаміду.
Стартова ціна ОПЗ буде пропонуватися на рівні 3 млрд. гривень.
18 січня Кабмін затвердив список з 26 підприємств, що підлягають першочерговій приватизації в 2008 році, до приватизації пропонується 99,57% акцій Одеського припортового заводу.
Президент Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко скасувати затверджений Кабінетом Міністрів список з 26 підприємств, що підлягають першочерговій приватизації в 2008 році до прийняття нової редакції закону "Про державну програму приватизації".
2006 рік ОПЗ закінчив із прибутком 236,7 млн. гривень, збільшивши чистий дохід на 6,31%, або на 111,561 млн. гривень до 1 878,533 млн. гривень.
Одеський припортовий завод - 2-й за розміром виробник аміаку та карбаміду в Україні, він повністю перебуває в державній власності.
Завод спеціалізується на виробництві аміаку та карбаміду, перевантаженні хімічної продукції, що надходить із країн СНД на експорт.
Завод складається з виробничої частини, що виробляє аміак і азотні добрива, а також транспортної, котра перевалює як власний, так і привізний аміак і карбамід у порту "Південний".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас