Фрідман залишає посаду голови ради директорів Альфа-банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фрідман залишає посаду голови ради директорів Альфа-банку

Фондовий ринок
398
Михайло Фрідман іде з посади голови ради директорів Альфа-банку. За інформацією газети "Коммерсантъ", про це буде оголошено в найближчі дні.
Про відхід Фрідмана з посади голови ради директорів Альфа-банку знають багато топ-менеджерів як самого банку, так і "Альфа-груп". "Ця інформація не є для мене несподіванкою, - заявив гендиректор X5 Retail Group Лев Хасіс.- Цей крок Михайла Фрідмана був давно відомий".
Топ-менеджер іншого підрозділу групи також повідомив, що давно знає про подібні плани Фрідмана. Він називає таке рішення "формальністю", оскільки Фрідман "уже досить тривалий час не займається оперативною роботою в банку".
Пішовши з посади голови, Фрідман залишить за собою місце в раді директорів банку та збереже керівні пости в інших структурах групи (він також є головою наглядової ради директорів консорціуму "Альфа-груп", головою рад директорів ТНК-ВР і ВАТ "Альфа-банк", входить у раду директорів "Вимпелкому" і X5 Retail Group N.V.). Місце Фрідмана займе його перший заступник Петро Шміда. У прес-службі Альфа-банку відмовилися коментувати кадрові перестановки в раді директорів, відзначивши, що "можна буде говорити про це пізніше".
"Офіційно ці зміни набудуть чинності 1 лютого", - говорить джерело в банку. Воно також пояснило, що таке рішення прийняте у відповідності зі стратегією банку, за якою акціонери не повинні здійснювати пряме керівництво банком.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас