Ісландські банки вистояли в фінансовій кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ісландські банки вистояли в фінансовій кризі

Валюта
162
Судячи з результатів ісландських банків за 2007 рік, вони відчувають хаос, що панує на глобальних ринках, але ознак кризи фінансування не відзначається, повідомляє газета Financial Times.
Три із чотирьох найбільших банків країни - Glitnir, Landsbanki і Straumur-Burdaras - визнали, що відчули спад доходів від інвестицій, але в цілому зберегли стабільність.
Річні звіти опубліковані на тлі зрослої непевності із приводу банків через їхню передбачувану залежність від оптового консолідування боргів, проблем спільного володіння, звинувачень у недостатній прозорості та макроекономічній нестабільності. На цьому тижні кредитне рейтингове агентство Moody's Investors Service попередило, що привласнений Ісландії рейтинг ААА перебуває "на грані" через передбачувану слабість її банків, але рейтинг не знизило.
Однак річні звіти банків показали зростання географічної диверсифікованості, розширення асортиментів продуктів, здорові коефіцієнти достатності капіталів і відсутність проблем фінансування.
Банк Glitnir показав падіння прибутку до сплати податків у четвертому кварталі на 63% у порівнянні із четвертим кварталом попереднього року, що чистий процентний дохід виріс за квартал на 54,6%, до 11,9 млрд. ісландських крон ($183,4 млн.).
Те ж саме відбулося з банком Straumur-Burdaras, що показав збитки в розмірі 600 тисяч євро в четвертому кварталі в порівнянні із прибутком 277 млн. євро попереднього року. Але процентний дохід і дохід від комісійних значно виросли.
Прибуток банку Landsbanki у четвертому кварталі впав на 66% у порівнянні з попереднім роком і склав 4,58 ісландських крон ($70,4 млн.). Процентний дохід і дохід від комісійних виросли.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас