Щоб вступити до СОТ, Росії прийдеться піти на поступки Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб вступити до СОТ, Росії прийдеться піти на поступки Україні

Казна та Політика
387
Росія припускає, що якщо Україна першою приєднається до Світової організації торгівлі (а, зважаючи на все, так і відбудеться), то владі РФ прийдеться піти на певні жертви.
Очікується, що основним предметом торгу двох країн у новій обстановці стане ратифікація угоди про вільну торгівлю РФ і України, укладеної в 1993 році. Вона припускала майже повну відмову від митного регулювання торгівлі між двома країнами.
Як повідомляє "Комерсант", крім питання про договір може бути переглянутий графік урегулювання Росією та Україною питань квотування експорту та імпорту цілої низки українських і російських товарів, включаючи цукор, спирт і тютюн.
Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко прогнозує, що офіційною датою приєднання України до СОТ стане 7 лютого 2008 року. Росія розраховувала вступити до СОТ ще наприкінці 2007 року, але потім цей термін був відсунутий до середини 2008 року. Поки що залишилися невирішеними кілька питань зі США і Євросоюзом. Крім того, РФ повинна провести переговори із Саудівською Аравією та Об'єднаними Арабськими Еміратами.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас