Нью-Йоркську біржу хочуть купити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нью-Йоркську біржу хочуть купити

Фондовий ринок
215
Найбільша у світі біржа деривативів CME Group Inc зробила пропозицію про покупку Нью-Йоркської товарно-сировинної біржі (NYMEX) за 11 мільярдів доларів.
Відповідно до попередніх умов пропозиції, чиказька CME готова заплатити акціонерам NYMEX Holdings Inc 36 доларів грішми і 0,1323 власної звичайної акції за кожну акцію NYMEX.
Таким чином, з урахуванням котирувань CME, що відмічалися при закритті торгів на фондовому ринку США в п'ятницю, одна акція NYMEX оцінюється приблизно в 119,22 долара. Ця сума становить 11-відсоткову премію до ціни закриття акцій NYMEX у п'ятницю.
CME Group була створена в липні 2007 року, коли Chicago Mercantile Exchange Holdings купила Chicago Board of Trade, свого найбільшого конкурента серед ф'ючерсних бірж США.
На NYMEX, найбільшій у світі біржі сировинних ф'ючерсів, історія якої нараховує більше 130 років, ідуть торги контрактами на постачання енергоносіїв, включаючи нафту, бензин, природний газ і електроенергію. Її підрозділ Comex проводить торговельні операції з металами, у тому числі золотом, сріблом і міддю.
24 січня в Давосі Президент Віктор Ющенко і головний керуючий Нью-Йоркської фондової біржі Дункан Нідерауер обговорили розвиток українського фондового ринку.
У грудні 2006 року Нью-Йоркська фондова біржа заявила про намір сприяти українським компаніям, що бажають вийти на міжнародний фондовий ринок.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас