На український ринок фінансових послуг вийшла інвестгрупа "АнтантаПіоглобал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На український ринок фінансових послуг вийшла інвестгрупа "АнтантаПіоглобал"

787
У січні 2008 р. у Києві почала роботу дочірня структура групи "АнтантаПіоглобал" (Росія) - компанія управління активами "ПІО ГЛОБАЛ Україна".
Як заявив генеральний директор КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Андрій Радченко, сьогодні компанія повністю готова до роботи з інвесторами.
За його словами, "ПІО ГЛОБАЛ Україна зареєструвала чотири публічні пайові інвестиційні фонди, у числі яких - три фонди відкритого типу, орієнтовані на роботу із приватними інвесторами".
Відповідно до плану розвитку компанії, "ПІО ГЛОБАЛ Україна" має намір закріпитися на позиції лідера цього ринку. Обсяг інвестицій групи в розвиток українського підрозділу складе $20 млн., а видатки на просування в 2008 році - $3,5 млн.
Крім того, буде впроваджено низку інновацій, що кардинально змінює стандарти роботи на українському ринку приватних інвестицій і підвищує доступність інститутів спільного інвестування для пересічних українських громадян.
Першим і найбільш важливим кроком "ПІО ГЛОБАЛ Україна" у цьому напрямку стало застосування більш простого механізму продажу/викупу інвестиційних сертифікатів. "Ця схема дозволяє нашим клієнтам робити всі необхідні операції за один візит у будь-який офіс компанії. Це - революційне нововведення для ринку, адже дотепер інвесторові доводилося витрачати на оформлення документів від одного до двох-трьох днів, відвідуючи офіси хоронителя, торговця та банківської установи, найчастіше розташовані в різних районах міста", - підкреслив Андрій Радченко.
У найближчих планах компанії - відкриття інформаційно-консультаційних центрів у Донецьку, Дніпропетровську, Львові, Одесі, Харкові.
Уже сьогодні ведуться роботи з надання клієнтам онлайн доступу до інформації про свої рахунки через веб-сайт компанії, а в наступному році - і можливості подавати заявки на покупку/продаж цінних паперів за допомогою мережі Інтернет.
"Ми вважаємо вихід на ринок України стратегічно важливим етапом розвитку всієї групи. Український ринок і, насамперед, ринок інвестиційних послуг приватним інвесторам має колосальний потенціал зростання. Досить сказати, що на даний момент в українські ПІФи вкладено всього лише близько 2 млрд. грн., тобто 0,08% обсягу банківських депозитів. Для порівняння: у США цей показник становить 400%, у країнах ЄС - порядку 100%, а в Росії обсяги вкладень у ПІФи досягли 3% від банківських депозитів і продовжують рости. Таким чином, тільки короткострокове збільшення обсягів коштів, вкладених в українські ПІФи, можна прогнозувати на рівні 350%, а довгострокове може досягти декількох тисяч відсотків", - пояснив рішення групи генеральний директор інвестиційної компанії "Антанта Капітал" Євген Коган.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас