Росія продовжує замороження цін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія продовжує замороження цін

134
Угода про заморожування цін у Росії на соціально значимі продукти буде продовжена ще на три місяці.
Як повідомило міністерство сільського господарства Росії, рішення прийняте на зустрічі міністра сільського господарства Олексія Гордєєва із представниками великих виробників продуктів першої необхідності та торговельних мереж.
Договір про стабілізацію цін, що вступив у силу у жовтні 2007 року, буде діяти не до 1 лютого, як спочатку планувалося, а до 1 травня нинішнього року. Підписання документа заплановане на четвер.
Уряд ухвалив рішення щодо стабілізації цін на продукти першої необхідності після різкого подорожчання деяких видів продовольства восени минулого року.
Серед іншого, виробники і продавці домовилися заморозити ціни на хліб, молоко, кефір, яйця та рослинну олію.
Одночасно з укладанням угоди про заморожування цін були введені експортні мита на ячмінь і пшеницю та знижені мита на імпорт молока, масла та сиру.
Нагадаємо, що за офіційними даними Росстату, інфляція в Росії за підсумками грудня склала 1,1%, а за підсумками 2007 року - 11,9 %.
За минулий рік в Україні рівень інфляції досяг 16,6%, за даними Держкомстату.
Інфляція в 13 країнах єврозони в 2007 році склала 3,1%, значно перевищивши прогнозовані 2%. Інфляції в Європі сприяло підвищення цін на нафту та продукти харчування.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас