Трейдеру Societe Generale висунули попередні звинувачення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдеру Societe Generale висунули попередні звинувачення

Кримінал
211
Французькі судові слідчі висунули попередні обвинувачення колишньому співробітникові французького банку Societe Generale Жерому Кервьєлю, після чого він був відпущений з-під варти, - передає Associated Press.
Як повідомив адвокат Кервьєля, йому були пред'явлені звинувачення в зловживанні довірою та несанкціонованим використанням комп'ютера. Адвокат не розкрив місцезнаходження обвинувачуваного, відзначивши, що той залишиться під "украй незначним" спостереженням правоохоронних органів. Інших деталей адвокат не повідомив.
Прокуратура вимагала пред'явити Кервьєлю обвинувачення також за статтями "спроба шахрайства" і "підробка", однак вони пред'явлені не були.
Нагадаємо, що один з найбільших банків Франції Societe Generale 24 січня ц.р. оголосив про виявлення факту шахрайства свого трейдера Кервьєля. Підозрюваний в 2007-2008 р. відкрив величезну кількість позицій по європейських біржових індексах на загальну суму в 50 млрд євро.
При цьому він "компенсував" покупки фіктивними продажами ф'ючерсних контрактів, внаслідок чого шахрайську схему довгий час не могли виявити. У підсумку банк після екстреного закриття позицій втратив 4,82 млрд євро внаслідок різкого падіння фондових індексів на початку минулого тижня, а котирування його акцій різко впали.
Під час допитів Кервьєль зізнався, що дійсно приховував свої операції протягом тривалого часу, однак робив це не з метою нашкодити, а з метою порятунку власної професійної репутації.
І хоча обвинувачуваний стверджує, що діяв самостійно, деякі експерти вважають, що махінації такого масштабу можна зробити лише за допомогою спільників в банку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас