Фірташ: RosUkrEnergo ніяк не пов'язане з Могилевичем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ: RosUkrEnergo ніяк не пов'язане з Могилевичем

Енергетика
134
Затриманий минулого тижня правоохоронними органами РФ Семен Могилевич не має якого-небудь відношення до компанії RosUkrEnergo AG (Швейцарія), стверджує підприємець Дмитро Фірташ, якому належить 45% акцій цього газового трейдера.
"Ми займаємося поставками газу в Україну і країни Європи і ніякого відношення до Могилевича не маємо. Ні прямого, ні непрямого", - заявив він в інтерв'ю російському виданню "Ведомости" у понеділок.
При цьому співвласник RosUkrEnergo відзначив, що інформація про власників і діяльність газового трейдера є відкритою.
"50% - в "Газпрому", інші 50% - у мене і мого молодшого партнера Івана Фурсіна. Ця інформація багаторазово перевірялася, у тому числі органами інших країн, наприклад, Сполученими Штатами. Якби щось виявили, невже це стали б приховувати! І ніякого зв'язку між мною і Могилевичем виявлено не було. По тій простій причині, що такого зв'язку не існує", - сказав Д.Фірташ.
Підприємець припустив, що спроби дискредитувати RosUkrEnergo продовжаться. "Чим далі буде рости компанія, тим більше буде спроб завдати втрат її репутації та бізнесу", - сказав підприємець в інтерв'ю виданню.
"Я знаю про наявність різних кулуарних розмов, за якими Україні необхідно викупити частину акцій RosUkrEnergo. "Газпром" також може бути зацікавлений у збільшенні своєї частки в RosUkrEnergo. Це - нормальний ринковий процес, але я вважаю, що такі кроки поки передчасні", - додав Д.Фірташ.
Він також підтвердив, що знайомий з Володимиром Некрасовим - співвласником мережі парфумерних магазинів "Арбат Престиж", затриманим минулого тижня в Москві одночасно із С.Могилевичем.
"Це не секрет, що я знаю Некрасова, у нас нормальні дружні відносини. У нього одна із кращих колекцій картин, і, коли мені потрібно було купити картину, я завжди звертався до нього за порадою. Років п'ять назад я навіть виявляв цікавість до парфумерного бізнесу, але не побачив тоді для себе ніяких перспектив і з тих пір ним не цікавлюся", - сказав бізнесмен.
RosUkrEnergo створено в 2004 році. У цей час по 50% акцій цієї компанії належить ВАТ "Газпром" (РФ) і компанії CentraGas Holding AG (Австрія), бенефіціарами якої є Д.Фірташ (90% акцій) і І.Фурсін (10% акцій).
RosUkrEnergo з 2006 року є єдиним постачальником природного газу в Україну. Компанія також реалізує газ у країнах Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас