Мінвуглепром ініціює продаж вугілля на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінвуглепром ініціює продаж вугілля на біржі

249
Міністерство вугільної промисловості ініціює продаж вугілля на біржових аукціонах. Про це повідомила прес-служба міністерства.
Продаж вугільної продукції на біржі є одним з етапів із завершення формування оптового ринку вугілля.
Планується, що реалізація всієї вугільної продукції буде проходити на біржових аукціонах шляхом укладання відповідних контрактів, а також будуть визначені всі умови здійснення ф'ючерсних і збутових операцій.
Продовження формування оптового вугільного ринку і відповідної нормативно-правової бази, відповідно до повідомлення, названо в числі пріоритетів діяльності міністерства.
Cеред пріоритетів також зазначений перехід до цін на вугільну коксову продукцію, залежно від цін на метал на світових ринках, а також визначення вартості енергетичного вугілля з урахуванням його енергетичної цінності, споживчих властивостей, взаємозамінності та екологічної прийнятності в зіставленні з аналогічними показниками інших видів палива.
Крім того, Мінвуглепром має намір забезпечити концентрацію інвестицій на пускових об'єктах, де швидко можна одержати додаткову виробничу потужність, розробку та реалізацію програми прискореної підготовки очисного фронту, проведення гірських виробітків і монтажу очисних вибоїв якісно нового рівня.
Також міністерство має намір прискорити здійснення заходів щодо підготовки підприємств галузі до роздержавлення, зокрема, у частині розробки і прийняття нормативних документів, що регламентують питання приватизації у вугільному секторі.
Відповідно до повідомлення, реалізація даних пріоритетів буде сприяти подоланню існуючих тенденцій до посилення кризових явищ у вугільній промисловості.
Як повідомляло агентство, 28 грудня 2006 року за участі тоді ще першого заступника міністра вугільної промисловості Юрія Зюкова відбулися установчі збори учасників оптового ринку вугільної продукції, які підписали договір про співробітництво та організацію взаємин.
Метою створення оптового ринку є максимальне забезпечення потреб споживачів у вугільній продукції за ринковими цінами з урахуванням антидемпінгового захисту державних виробників вугільної продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках і фінансово-економічного збалансовування вуглевидобувних підприємств при мінімізації бюджетних витрат на підтримку вугільної галузі.
Оператором оптового ринку енергетичного вугілля є державне підприємство "Вугілля України".
Мінвуглепром прогнозує збільшення видобутку вугілля підприємствами, що перебувають у відомстві міністерства, на 12%, або на 5 млн. тонн у порівнянні із прогнозованим обсягом в 2007 році до 47 млн. тонн в 2008.
В 2007 році в Україні планувалося добути 82 млн. тонн вугілля.
За даними міністерства на 31 березня 2006 року, вуглевидобувна галузь складалася з 51 підприємства, у тому числі, 20 державних підприємств, 3 відкритих акціонерних товариств ("Павлоградвугілля", "Краснодонвугілля" і "Лисичанськвугілля"), 2 закритих акціонерних товариств ("Експлерент" і "Енерговугілля") і 26 самостійних шахт (у т.ч. 11 шахт, що підлягають закриттю).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас