Київ ризикує залишитись без маршруток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ ризикує залишитись без маршруток

464
Під час широкомасштабних оперативно-профілактичних заходів Державтоінспекції, що проходять в Україні з 10 січня, десятки водіїв київських маршрутних таксі втратили права водія через порушення Правил дорожнього руху.
З кожним днем маршруток у Києві стає менше. Деякі маршрути, наприклад №230, що курсував із Хрещатика на Святошин, зовсім зникають. Перевізники пояснюють, що причина дефіциту маршруток у тому, що інспектори ДАІ через суд позбавляють водіїв-порушників прав.
Водії мікроавтобусів визнають, що їздять не ідеально, але стверджують, що на порушення їх часто штовхають пасажири, пішоходи або інші шофери. Приміром, біля ринку Юність, де легкові авто паркуються на проїзній частині, маршруткам доводиться виїжджати на трамвайні рейки. "А там даішники ловлять і забирають права на півроку", - розповідає водій маршрутки №524 В'ячеслав, п'ятеро колег якого вже стали пішоходами.
У свою чергу водій маршрутки №242 Олег стверджує, що на їхньому маршруті вже позбавили прав двох водіїв. "Було 15 машин, залишилося 13, а даішники стоять і ловлять далі", - говорить Олег.
Столична ДАІ не має у своєму розпорядженні точних статистичних даних відносно маршрутників, позбавлених прав протягом січневої спецоперації, оскільки серед інших порушників водіїв громадського транспорту не виділяють.
Однак, за останніми даними, у період з 10 січня на всій території України за рішенням судів вилучено вже 16 566 водійських посвідчень, а в прес-службі Департаменту ДАІ МВС України інформують, що ще 25 722 аналогічних справ залишаються на розгляді в судах.
Сьогодні в цілому в країні цілодобово працює понад шість тисяч даішників. Вони несуть службу на 157 постах і 10762 маршрутах патрулювання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас