Фірташ: В Україні нема альтернативи RosUkrEnergo — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ: В Україні нема альтернативи RosUkrEnergo

Енергетика
204
Дмитро Фірташ в інтерв'ю російському виданню Ведомости заявив, що RUE є гарантією стабільних поставок газу в Україну. Він додав, що альтернативних схем або підходів до поставок газу в Україну не існує.
"RUE є гарантією стабільних поставок газу в Україну. Руйнування існуючої схеми газових поставок обов'язково позначиться на українських споживачах. Сьогодні RosUkrEnergo має повну контрактну базу для того, щоб Україна, одержуючи імпортний газ, не зазнала такого ж цінового шоку, як це відбулося в Європі", - підкреслив бізнесмен.
Він заявив, що не сприймає критику з боку уряду щодо діяльності компанії в Україні.
"Я не хочу коментувати заяви українського прем'єра. RUE - це комерційна компанія, і не потрібно політизувати її діяльність. Я сприймаю таку критику як пережиток минулого, коли газовий бізнес був елементом політики", пояснив Фірташ.
Бізнесмен також заявив про те, що альтернативних схем або підходів до постачання газу в Україну на даний момент не існує.
"Я знаю про існування різних кулуарних розмов, за якими Україні необхідно викупити частину акцій RosUkrEnergo. Газпром також може бути зацікавлений у збільшенні своєї частки в RosUkrEnergo. Це нормальний ринковий процес, але я вважаю, що такі кроки поки передчасні. Можна довго обговорювати RosUkrEnergo, але альтернативних схем або підходів до постачання газу не існує", - додав Фірташ.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко неодноразово заявляла про те, що потрібно позбутися від компанії RosUkrEnergo як посередника в постачаннях газу в Україну.
"За 8 днів, займаючись бюджетом, я не змогла ще продумати ту модель, за якою можна було позбутися від RosUkrEnergo і не зруйнувати стабільність транзиту російського газу в Європу та стабільність в Україні", - заявляла Тимошенко, додавши, що зараз із командою "досить розумних людей" обмірковує цю модель.
Причину ж такого довгого існування RosUkrEnergo на українському ринку Тимошенко називає кришуванням української влади. "Я новим "дахом" для цієї ганьби та абсурду не буду", - повідомила Тимошенко.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас