Депутати ініціюють введення окремих акцизних марок для алкогольних напоїв різної міцності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати ініціюють введення окремих акцизних марок для алкогольних напоїв різної міцності

Казна та Політика
82
Народний депутат Олексій Журавко (фракція Партії регіонів України) пропонує ввести окремі марки акцизного збору для горілки і лікеро-горілчаних виробів з вмістом спирту до 25% об'ємних одиниць, від 25% до 40% і від 40% і більше.
Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті.
Як відзначається в пояснювальній записці до документа, введення окремих акцизних марок для алкоголю різної міцності унеможливить ухилення від сплати акцизного збору.
Раніше Державна податкова адміністрація України запропонувала з 1 квітня 2008 року ввести марки акцизного збору нового зразка для маркування алкогольних напоїв залежно від суми сплаченого акцизного збору за одиницю продукції.
У цей час в Україні горілка і лікеро-горілчані вироби маркуються однаковими акцизними марками з позначенням "Вміст спирту етилового 25% і більше об'ємних одиниць".
Востаннє марки акцизного збору нового зразка для маркування алкогольної продукції вводилися з 1 травня 2005 року (постановою уряду №297 від 15 квітня 2005 року).
Цього року акцизний збір на горілку і лікеро-горілчані вироби в Україні встановлений у розмірі 21,5 грн/л 100%-вого спирту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас