Мельник зайнявся проблемою "м'ясної" контрабанди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мельник зайнявся проблемою "м'ясної" контрабанди

Аграрний ринок
185
Міністр аграрної політики Юрій Мельник доручив ветеринарним інспекторам з низки областей і одному із заступників голови Держкомітету ветмедицини Олександру Жуку в терміновому порядку надати вичерпну інформацію про контрабанду м'яса в Україну.
Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики України, Міністр констатував, що чотири відомі українські компанії продовжують завозити великі партії м'яса, а ветеринарна служба не може надати конкретної інформації, за яких умов це здійснюється: за імпортом чи пільгами для вільних економічних зон (ВЕЗ) за давальницькими схемами.
Як повідомлялося раніше, Президент України Віктор Ющенко розкритикував діяльність прокуратури та інших правоохоронних органів, висловивши стурбованість тим, що вони не ведуть належним чином боротьбу з контрабандою товарів, зокрема, м'яса.
Нагадаємо, протягом 2007 року істотно збільшився "сірий" імпорт м'яса в Україну.
За даними експертів, через ВЕЗ, за умови їхнього відкриття, завжди різко зростає імпорт "сірого" м'яса, якість і обсяги якого, а також історію походження, точно перевірити неможливо. Найчастіше ввозиться не та продукція, що декларується в документах.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас