Компенсації від Ощадбанку в доларах зможуть отримати тільки міські мешканці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компенсації від Ощадбанку в доларах зможуть отримати тільки міські мешканці

186
Рішення про можливість одержання доларової компенсації за радянськими внесками Ощадбанк прийняв, пішовши назустріч інтересам самих вкладників. Про це заявив голова правління Ощадбанку Анатолій Гулей.
"Коли ми по "гарячій лінії" працювали з людьми, багато хто буквально бився в істериці: от ви нам дасте тисячу, а за ніч інфляція її з'їсть, і вранці це вже буде не тисяча", - розповів банкір в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".
При цьому він попередив, що одержати компенсацію в доларах зможуть тільки міські жителі. "Сільський житель одержить тільки гривні. Рівень безпеки не дозволяє нам проводити розрахунки в сільських відділеннях банку в доларах", - пояснив Гулей.
На думку банкіра, виплати в доларах не несуть загрози економіці, більше того, допоможуть стримати інфляцію. "Якби платили в гривнях, можливо, був би сплеск інфляції. А коли платять у доларах, то це зв'язує грошову масу. Тому що долар дуже популярний як кошти накопичення", - пояснив він.
Обговорюючи проблему черг в Ощадбанку, Гулей висловив упевненість, що на наступному тижні черги взагалі зникнуть. "Некрасиво це говорити, але зрозумійте правильно, у цих людей дежа вю. Черга - це той стан, у якому пройшла їхня молодість. Вони зустрічають там знайомих, обговорюють щось. У них з'явилася якась соціальна мета. Вони приносять цю тисячу додому, з гордістю кладуть на стіл і говорять: я - теж годувальник", - пояснив він.
Перші ознаки оздоровлення суспільства та появи довіри до держави голова правління Ощадбанку побачив уже в перший день виплат: "20% вкладників залишили нараховані їм суми на депозиті. Під 9,5% у доларах. Зараз таких людей трохи менше - свої гроші на депозиті залишають 16% одержувачів компенсацій".
На сьогодні до реєстру вкладників внесені 2 млн. 508 тис. 312 чоловік, одержали гроші 789 тис. 400 чоловік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас