МЗС: Візит Тимошенко в Брюсель відбудеться 28-29 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС: Візит Тимошенко в Брюсель відбудеться 28-29 лютого

127
Візит прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в Брюссель відбудеться 28-29 лютого ц.р.
Про це повідомив на брифінгу заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв.
За його словами, на даний момент МЗС займається підготовкою даного візиту. "Сьогодні європейська сторона дала чіткий сигнал, що вона очікує візиту прем'єра", - сказав він.
Напередодні заступник глави Секретаріату президента України Олександр Чалий повідомив про підписання Президентом Віктором Ющенком директив на робочий візит Тимошенко в Королівство Бельгія, запланований на 28-29 січня цього року.
Чалий відзначив, що за Конституцією глава держави здійснює керівництво зовнішньополітичною діяльністю, тому директиви офіційним делегаціям є обов'язковими до виконання всіма посадовими особами, уповноваженими представляти на переговорах Україну. "Всі візити наших урядових чиновників, як і раніше, будуть здійснюватися згідно із завданнями за підписом Президента. Імпровізації під час двосторонніх зустрічей допускаються, але винятково в рамках президентських директив", - сказав він.
За словами Чалого, одним з головних завдань для урядової делегації на переговорах із представниками Європейського Союзу і НАТО, є інформування про основні пріоритети програми діяльності Кабінету міністрів і стан виконання Плану дій Україна-ЄС.
Передбачається обговорити торгово-економічне співробітництво, візові питання (зокрема, перспективи впровадження з боку ЄС безвізового режиму для українських громадян), енергетичну політику.
Під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО прем'єрові доручено підкреслити важливість поглиблення діалогу Києва з альянсом, позитивні очікування щодо розгляду останніх українських ініціатив у цьому напрямку на квітневому саміті НАТО в Бухаресті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас