Порушено кримінальну справу за фактом шахрайства КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порушено кримінальну справу за фактом шахрайства КМДА

Кримінал
357
Факти шахрайства з боку посадових осіб КМДА в сфері розподілу та виділення земельних ділянок на території Києва, а також зібрані матеріали стали основою для порушення кримінальної справи за ст. 190 ч.4 УКУ (шахрайство, зроблене в особливо великих розмірах або організованою групою).
Про це повідомив на прес-конференції начальник відділу зв'язків із громадськістю Київської міліції Володимир Поліщук.
За його словами, під час вивчення матеріалів цієї кримінальної справи та проведення оперативно-розшукових заходів установлено, що посадовими особами КМДА наприкінці 2007 р. були винесені на розгляд сесії Київради проекти рішень щодо виділення земельних ділянок жителям м. Києва.
"Після вивчення вилучених з управління земельних ресурсів КМДА кадастрових справ з'ясовано, що документи, які слугували підставою для виділення землі, є підробленими. Особи, які рішенням Київради начебто одержали земельні ділянки, нічого про це не знають і з подібними заявами до київського міського голови не зверталися", - підкреслив Поліщук.
Відзначимо, Президент України Віктор Ющенко порекомендував 27 грудня 2007 р. генеральному прокуророві провести першочергові перевірки дотримання земельного законодавства в Києві, Київській області та Криму.
Ющенко звернув увагу на "масові порушення земельного законодавства, відсутність реальної відповідальності посадових осіб за прийняті незаконні рішення, безкарність замовників і організаторів злочинних схем у земельній сфері".
Про результати цієї роботи ГПУ повинна повідомити Президентові до 31 березня 2008 р. При цьому Президент посилається на матеріали Комісії із пророблення та комплексного вирішення питань реалізації державної політики в сфері раціонального використання та охорони земель. Цей орган, зокрема, вивчав дотримання земельного законодавства і прав громадян у цій сфері в Криму, Київській, Львівській, Харківській областях і місті Києві.
Нагадаємо, за результатами прокурорських перевірок дотримання земельного законодавства прокуратура м. Києва 28 серпня 2007 р. пред'явила в суд 11 позовів про визнання протиправними та скасування рішень Київської міської ради про надання земельних ділянок.
Під час перевірки дотримання чинного законодавства в Київській міській раді і Київській міській державній адміністрації (КМДА) при виділенні земель, плануванні і забудові міста були встановлені неодиночні факти відведення земельних ділянок для будівництва з порушенням вимог Земельного кодексу України, Законів України "Про планування та забудову територій" і "Про основи містобудування". Перевірку здійснювали органи прокуратури за дорученням глави держави.
Прокуратура м. Києва лише в 2007 р. внесла два подання київському міському голові щодо вживання організаційних заходів для усунення порушень законодавства в частині забезпечення державного контролю за дотриманням земельного і містобудівного законодавства.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас