РНБО: Виплати 6 млрд грн вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР не приведе до інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РНБО: Виплати 6 млрд грн вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР не приведе до інфляції

Валюта
248
Виплата 6 млрд грн вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР не приведе до інфляції.
Такий прогноз Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) озвучив заступник секретаря РНБО Андрій Пишний.
За його словами, інфляційна загроза є однією з головних економічних проблем в 2008 р., тому уряд повинен направити зусилля на здійснення антиінфляційних заходів з розрахунку на 50-60 млрд грн грошової маси.
Пишний відзначив, що прогнози "Ощадбанку" щодо динаміки звернення громадян в установи "Ощадбанку" за виплатою внесків не виправдалися. За його словами, згідно із прогнозами Нацбанку, в 2008 р. в "Ощадбанк" звернеться близько 20 млн із 25 млн вкладників.
Заступник секретаря РНБО відзначив, що те, що "Ощадбанк" здійснює частину виплат у доларах США, є застосуванням одного з можливих механізмів стримування приросту грошової маси. І він не бачить у такій практиці порушення чинного законодавства, у чому "Ощадбанк" звинувачує опозиція. За словами Пишного, заявникові надається право вибору, у якій валюті дістати кошти.
Пишний спростував інформацію, розповсюджену опозицією, що для виплати внесків задіяні кошти з валютних резервів НБУ. "Неприпустимо використовувати валютний резерв НБУ на виплату внесків", - сказав він.
За інформацією Пишного, на сьогодні близько 16% вкладників вирішили залишити належні їм виплати на депозитах в "Ощадбанку".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас