Бензин може подешевшати на 5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин може подешевшати на 5%

Енергетика
269
Різке підвищення цін на бензин, що почалося восени цього року, закінчилося, більше того, найближчим часом на вітчизняних АЗС вартість бензину та дизпалива може знизитися на 5%. Такий прогноз озвучив президент товариства з обмеженою відповідальністю "ТНК-ВР Коммерс" Сергій Лизунов.
Свою впевненість у зниженні цін експерт обґрунтовує тим, що з початку року на світовому ринку вартість палива різко впала на 7-11%. А це позначиться і на українському ринку. На думку Лизунова, уже через кілька тижнів почнуть працювати нові імпортні контракти, і вартість бензину впаде.
Однак у січні ціни на нафтопродукти по країні продовжували рости. Минулого тижня найбільше подорожчав бензин А-95 - на 10 копійок, середня ціна по Україні склала 5,22 грн/літр. Найдорожче високооктан продавали в Криму - за 5,29 грн/літр. Підвищилася і вартість бензину А-76/80, у середньому на 4 коп., до 4,85 грн/літр.
Так чого чекати українським автолюбителям: збільшення цін чи здешевлення бензину?
"За останні два місяці була дуже суперечлива картина цін на ринку нафтопродуктів: у січні невелике зниження, у грудні - зростання, - розповів "Газеті..." провідний експерт Центру ім. Разумкова Володимир Саприкін. - Але на світових ринках ціни останні два дні падали. Я не бачу підстав для істотного зниження. Думаю, що ціни збережуться на нинішньому рівні". Джерело в компанії "Лукойл Україна" заявило "Газеті...", що прогноз про зниження цін на паливо 5% - це порожня розмова".
"Ми не аналітики, а бізнесмени, і не реагуємо зараз на тенденції, які спостерігаються на світовому ринку. Однак, виходячи з того, яку ціну продиктує ринок, таку ціну будуть мати і продукти нашої компанії. Вартість бензину також залежить і від запасів палива, купленого раніше".
Глава представництва АТ "Мажейкю Нафта в Україні" Ігор Майстренко підтвердив "Газеті...", що ціни на бензин можуть знизитися.
" Дійсно, з Нового року ціна на світовому ринку впала на 10,8%, що стало великою несподіванкою для всіх. Тому з невеликим запізненням, але ціни на українських заправках просто зобов'язані будуть знижуватися. Невідомо тільки, на 5% чи менше. Знижувати ціни будуть обережно, тому що світовий ринок може розвернутися на підвищення".
За матеріалами:
Газета по-києвські
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас