Продан відзначає необхідність активізувати і продовжити роботу з будівництва нафтопроводу до МНТ "Південний" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продан відзначає необхідність активізувати і продовжити роботу з будівництва нафтопроводу до МНТ "Південний"

87
Міністр палива та енергетики України Юрій Продан відзначає необхідність активізувати та продовжити роботу з будівництва 52 км. магістрального нафтопроводу до МНТ "Південного" за участі створеного Україною і Республікою Казахстан спільного підприємства. Про це він відзначив під час зустрічі з послом Республіки Казахстан в Україні Амангельди Жумабаєвим, повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.
Продан повідомив також, що 2008 р. повинен стати вирішальним і реалізація проекту нафтопроводу Одеса- Броди буде виконана згідно з наміченим планом. Крім того, міністр проінформував посла про ініціативи української сторони щодо розробки Концепції загального Балтійсько - Чорноморського - Каспійського енерготранзитного простору, що повинен бути представлений на Енергетичному Саміті в Києві.
Повідомляється також, що під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва в галузі енергетики. А.Жумабаєв висловив зацікавленість Казахської сторони в транспортуванні казахської нафти через територію України з використанням нафтопроводу Одеса-Броди. За його словами, видобуток нафти на території Казахстану щорічно росте, відповідно країна розглядає можливості експортування додаткового обсягу сировини.
Посол також закликав українську сторону відновити співробітництво та утягнутися в активну участь у розробці газових родовищ на території Казахстану, що надало б можливість Україні диверсифікувати поставки газу. У зв'язку із цим сторони розглянули проблеми, які до цього часу заважали активній участі України в розвідці газових родовищ.
Продан одержав підтримку з боку посла щодо необхідності співробітництва в галузі ядерної енергетики, зокрема розвитку в Україні елементів ядерного циклу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас