На світових ринках різко підвищилась активність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На світових ринках різко підвищилась активність

Фондовий ринок
323
Сьогодні світові ринки різко відреагували на програму виходу із кризи економіки США. Тільки за сьогоднішній день основні промислові індекси Європи та Азії піднялися на кілька відсотків. Тепер біржові аналітики очікують результати з торгів в Америці.
Учора американські ринки сильно лихоманило. Індекс Dow Jones industrial average подолав тільки за один день торгів 600 пунктів. Але спочатку він різко впав, продовжуючи тенденцію попередніх днів, майже на 273 пункту. Але в другій половині дня почався різкий підйом і ринки закрилися на рівні 332,29 пунктів. Аналітики вважають такий підйом запізнілою реакцією на рішення Федеральної Резервної системи, що було озвучено на цьому тижні.
Нагадаємо, що в понеділок ФРС прийняла негайне рішення знизити процентні ставки по кредитах комерційним банкам і приватним особам на 0,7%. Тепер процентні ставки складуть 3,5% річних. При цьому багато компаній очікують, що на наступному тижні представники ФРС проведуть переговори з найбільшими банками та інвестиційними фондами США. Під час цих переговорів, можливо, будуть, нарешті озвучені інші зусилля, які почне уряд, для того щоб економіка, нарешті, подолала кризу. Поки, на думку брокерів, ринки Америки почали рости різко як аванс майбутнім діям ФРС. Біржові гравці очікують, що рішучі реформи адміністрації Джорджа Буша не допустять рецесії в економіці.
Деякі експерти також сподіваються на успіх державного секретаря Кондолізи Райс у Давосі, де можливо буде зроблена спроба стабілізувати світові фінансові потоки. Адже вже зараз можна побачити, що ринки всього світу різко реагують на зміни в США.
От і сьогодні ринки Азії відкрилися з підвищення. Причину аналітики бачать у вчорашньому збільшенні індексів у США. Сьогодні MSCI Asia Pacific Index піднявся на 1,5%. Тільки за годину торгів японський Nikkei піднявся на 263,72 пункту. Європа відреагували також стрімким зростанням. MSCI World Index виріс на 1,6% і склав 1,419,97 пунктів.
Усі тепер з нетерпіння чекають початку торгів у США. Учора деякі брокери вже говорили, що деякі урядові організації негласно втручаються в торги, щоб підтримати їх на штучно високому рівні, але це поки тільки чутки. Адміністрація поки не збирається, за її заявою, регулювати ринки вручну.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас