Прем'єр Грузії представив новий склад уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Грузії представив новий склад уряду

129
Прем'єр-міністр Грузії Володимир Гургенідзе представив новий склад уряду країни.
За його словами, новий кабінет міністрів "складається з компетентних людей і представлений людьми трьох поколінь, чого не було в колишньому уряді".
Новий кабінет сформований у результаті консультацій із представниками академічних кіл, експертів неурядових організацій і головою парламенту, відзначив грузинський прем'єр.
Новий склад кабінету міністрів наступного тижня має затвердити парламент Грузії.
Міністром охорони навколишнього середовища та природних ресурсів стане Заза Гамцемлідзе, що раніше працював директором Інституту ботаніки Академії наук Грузії, на посаду глави Міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту представлений Олександр Квіташвілі, що протягом шести років працював у США провідним експертом з питань соціальних програм.
Введена нова посада державного міністра у справах біженців і розселення, на цю посаду представлений Коба Субеліані. Міністром освіти та науки стане Георгій Нодія, що був одним із провідних експертів неурядового сектора. Міністром культури та спорту стане Ніколоз Вачеїшвілі, а МЗС Грузії очолить колишній державний міністр із питань урегулювання конфліктів Давид Бакрадзе.
Вводиться нова посада держміністра у справах діаспор, ним стане Гіом Гагошідзе.
Вводиться також ще одна нова посада державного міністра з питань реінтеграції, на неї представлений Теймураз Якобашвілі, що також є експертом однієї з неурядових організацій Грузії.
Міністром юстиції стане Ніколоз Гварамія, а генеральним прокурором - Ека Ткешелашвілі. На посаду міністра економіки висунута Ека Шарашідзе. Введено нову посаду державного міністра з регіонального управління, ним стане Давид Ткешелашвілі.
Зберегли свої посади міністр фінансів Ніколоз Гілаурі, міністр енергетики Алеко Хетагурі, міністр оборони Давид Кезерашвілі, глава МВС Вано Мерабішвілі, міністр сільського господарства Петрі Цискарішвілі, віце-прем'єр Георгій Барамідзе. Не виключено, що надалі кількість віце-прем'єрів збільшиться.
Колишній держміністр із питань економічних реформ Каха Бендукідзе призначений керівником канцелярії уряду, а посаду держміністра з питань економічних реформ скасовано.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас